De ervaring die telt

Posted on Posted in Uncategorized

Voor de zomer werd ik geïnspireerd door de ervaringen die ik opdeed tijdens  Learning Experience Conference 2017.

Waarom leren we en hoe? We leren door ervaringen op te doen. Graag neem ik je even mee … Denk eens terug aan een ervaring in je leven die je heeft gevormd. Het heeft je veranderd toch? Je kijkt daarna anders naar de wereld. Dat is nu precies wat leren is. Het hoeven niet altijd van die heftige ervaringen te zijn. Maar door te ervaren, te doen en te falen en nog eens opnieuw te proberen leer je.

Het ontwerpen van leerervaringen begint bij betrokkenheid met jou als persoon. Wat is jou doel om te leren? Wanneer is het voor jou waardevol? Om daarop te bepalen op welke manieren we je doel kunnen laten bereiken. Daarbij is technologie niet het doel, maar een mogelijk middel om te kunnen leren. En wat je leert overal in je leven te kunnen inzetten.

Als creatief en ondernemend persoon ben ik altijd op zoek naar het maken van ideale leeromgeving. En door bij de echte vraag van mijn klant te komen, en van daaruit samen een leerontwerp te ontwerpen en uit te proberen en bij te schaven, krijgen we echte waardevolle leermomenten. Hopelijk ervaar ik hier meer over op het EDEX. Weer zo’n geweldig initiatief om mijn idealen werkelijkheid te laten worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *