Sessies

Open sessies

Leren krachtiger maken leer je vooral door te doen.

A-visie faciliteert daarom inspiratie sessies waarin we samen al spelenderwijs aan de slag gaan met het verbeteren van leerervaringen. Dit kan je helpen om de drempel over te gaan naar het toe te passen in jouw werksetting. Het is geschikt voor zowel teams als individu. 

 

 

Rondje Proefvliegen

Heb je als L&Der of HR professional, trainer, coach of facilitator nieuwe ideeën of tools, maar wil je deze eerst testen voordat je ze (durft) in te zetten?

Dat kan zijn voor het eerst een webinar nieuwe stijl uitproberen, een nieuw spel testen, feedback op je nieuwe methode of workshop, ... etcetera. Samen met peers krijg je al spelenderwijs feedback op een veilige plek, waarmee je met meer vertrouwen leren krachtiger neerzet in je organisatie.

Logo van L&D SHAKERSSamen met de L&D shakers community katalyseer ik deze sessie. Wil je meedoen of zelf zo'n sessie bij ons faciliteren? Je bent van harte welkom. 

Virtueel cafe

Heb je zin om met “kindred spirits” te sparren in een relaxte setting? Als L&D of HR professional, trainer, coach of facilitator kun je hier terecht om te improviseren, storytelling uit te proberen, ideeën te delen, nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te ontdekken of gewoon je briljantste fouten te delen.

Faciliteer je leerinterventie digitaal

Jij als facilitator helpt je deelnemers om hun potentieel te laten ontdekken en om teams doelen te laten halen. In deze sessie leer je facilitatietechnieken die je workshops, bijeenkomsten of programma’s krachtig maken. Tijdens deze training leer je spelenderwijs en samen met anderen de tools, frameworks en zelfvertrouwen te gebruiken in online samenwerking en actieve deelnemers in een digitale setting.

Learning experience design training

Leer de basis van learning experience design en leer dit als framework te gebruiken in je volgende programma, workshop of project.

Hack samen je leerinterventie

Samen gebruiken in een groep van maximaal 5 personen de design thinking methode om oplossing(en) voor jouw leervraag te ontwerpen. Als deelnemer neem je je leervraag als uitdaging mee naar de sessie.  Al ontwerpend krijg je de tools en frameworks onder de knie en zo kun je zelf later je nieuwe uitdagingen via deze methode aangaan.